MSI R9 270 Gaming 2G review - aproape geamanul lui 270X
- Scris de Shiver
- Published in Review Placi video/captura
Aspect si constructie
Cutia MSI nu dezvaluie multe despre produsul dinauntru, dar ne spune ca placa este editia OC.
Spatele cutiei detaliaza tehnologiile si trasaturile placii grafice: Military Class 4, Twin Frozr, etc.
Ca accesorii, MSI ofera un manual, un CD cu drivere, un adaptor DVI-VGA si un convertor MOLEX - 6-pin PCIE.
Placa este interesanta din punct de vedere estetic, mai ales cu logo-ul stil blazon din centru. Coolerul Twin Frozr are doua ventilatoare de 10cm, cu lamele special proiectate pentru a imbunatati curgerea aerului.
R9 270 nu are nevoie de backplate, asa ca spatele placii MSI nu are asa ceva, si nici chipuri de memorie.
Ca sursa de curent avem un conector de 6 pini, iar conexiunea in mod CrossFireX se poate numai cu doua placi.
Combinatia obisnuita de 2 conectori DVI, 1 HDMI si 1 DisplayPort este prezenta si pe R9 270. Se cunoaste faptul ca AMD Radeon HD 7xxx si mai timpurii suporta maxim doua monitoare HDMI/DVI, iar restul, pana la 6, trebuie sa fie prin conexiuni DisplayPort (sau adaptori DisplayPort activi).
Seria AMD Radeon R9 suporta pana la 3 monitoare HDMI/DVI, prin tehnologia AMD EyeFinity. Un grup de monitoare care suporta temporizare identica este necesar pentru a activa aceasta functie. Iesirile DisplayPort sunt bineinteles suportate pe langa cele 3 HDMI/DVI (permitand 6 in total).
Coolerul are un radiator de aluminiu si o baza din cupru, nichelata. Acestea sunt conectate de doua conducte de transfer termic.
Baza contine doua benzi de racire pentru cele 8 chipuri de memorie. MSI a ales un design cu 4+2 faze de alimentare si foloseste bobine de reactanta cu miez de ferita, care ruleaza la o temperatura mai scazuta, au amperaj cu 30% mai ridicat si sunt cu 20% mai eficiente energetic. Aceste imbunatatiri ar trebui sa duca la o capacitate de overclockare mai mare, in conditii mai stabile.
MSI a folosit memorii Elpida GDDR5 la aceasta placa. Sunt 8 chipuri insumand 2GB.