Asus GTX 780 Poseidon Platinum review - DirectCU H2O = DirectCU II + lichid
- Scris de Bruno
- Published in Review Placi video/captura
Aspect şi construcţie
Cutia păstrează conceptul seriei ROG si nu dezvăluie nimic despre produs, cu excepţia numelui şi a caracteristicii hibrid de răcire. Există totuşi o fereastră, sub capacul ambalajului, prin care se poate trage cu ochiul.
Primele detalii despre Poseidon se găsesc pe interiorul capacului.
Pe spatele cutiei este descris sistemul DirectCU H2O, printr-o imagine care dezasamblează cooler-ul.
Ca accesorii, Asus a inclus manualul plăcii, CD-ul cu driver, un adaptor pentru alimentare (2x 6 pini –> 1x 8 pini) şi un abțibild cu Republic of Gamers.
Poseidon arată foarte interesant, datorită noului design al cooler-ului. DirectCU H2O diferă sensibil de DirectCU II, atât prin formă, cât şi prin colorit. În plus, poartă şi logo-ul ROG, care te face să-ţi doreşti stoarcerea ultimului strop de performanţă, din placă.
Cele 2 ventilatoare, cu diametrul de 90mm, sunt încadrate în fante hexagonale, şi nu circulare, ca la DirectCU II. Spatele plăcii este răcit de o armătură metalică (backplate), care ajută la disiparea mai rapidă a căldurii generate de PCB (placa cu circuite).
Partea superioară oferă cei doi conectori pentru alimentare (1x 6 pini şi 1x 8 pini), precum şi interfeţele SLI.
Aici apar şi cele 2 „muştiuce” pentru răcirea cu lichid. Acestea au filet standard G1/4, la care putem conecta orice tip de niplu ne este necesar.
Pentru imagine, avem la dispoziţie 4 interfeţe: 2x DVI, 1x HDMI şi 1x DisplayPort, capabile să controleze 4 monitoare simultan.
Se poate observa aici şi grosimea dual-slot a plăcii.
Şi ajungem la cel mai atractiv subiect legat de Poseidon, dezasamblarea cooler-ului.
DirecCU H2O este construit dintr-un radiator, care beneficiază de tehnologia Vapor Chamber (cameră cu vapori), fiind mai eficient decât soluţiile obişnuite. Acesta este ajutat de 3 conducte din cupru, care preiau căldura de la baza (din cupru) ansamblului, care se află în contact cu GPU.
Memoriile şi modulele VRM sunt de asemenea răcite, prin intermediul manşoanelor de transfer termic.
Pentru alimentare, Asus a integrat un sistem cu 10 faze, DIGI+ VRM, construit din condensatori metalici negrii (Black Metallic Capacitors), astfel încât să nu ne facem griji pentru stabilitatea plăcii în overclocking.
Memoriile sunt de provenienţă Elpida şi se aude că sunt pregătite pentru overclocking. Spatele plăcii nu conţine cip-uri de memorie sau controllere.