Elevi români obțin premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design
- Scris de Bruno
- Published in Stiri Concursuri
O echipă de elevi români, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București, a obținut anul acesta premiul I, în cadrul concursului NASA Ames Space Settlement Design Contest 2014, cu proiectul "Selene Expandable Space Orbital Settlement". Echipa este formată din elevii Günşahin Deniz, Iov Ştefan, Niculae Arthur Mihai, Popescu Ana-Cosmina, Segărceanu Călin Constantin, Tache-Codreanu Andrei, elevi în clasa a XI-a.
În urma rezultatului, elevii sunt invitaţi să participe la ISDC 2014 (Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială), care va avea loc între 14 şi 18 mai 2014, în Los Angeles, California.
Echipa își dorește să participe atât la conferință, cât și la ediția de anul viitor a concursului. „Premiul câștigat ne motivează să nu ne oprim. Suntem ferm convinși că, având experiența dobândită de-a lungul lucrului la acest proiect, vom reuși să obținem o lucrare și mai competentă decăt lucrarea de anul acesta. Cu multă muncă și ambiție, credem că putem realiza orice." ne spune Andrei Tache-Codreanu, un membru al echipei.
Pentru deplasarea la conferința ISDC de la Los Angeles, SUA, echipa va fi susținută de mai multe firme din România, între care și PRAS Consulting. Inițiativa PRAS Consulting, de a susține pentru al doilea an participarea echipei românești la această conferință, are la bază dorința de promovare și dezvoltare a tinerilor pasionați de tehnologie. După ce anul trecut, au participat cu proiectul numit „Theia" și au obținut o mențiune, echipa de anul acesta și-a îmbunătățit evident performanța și merită felicitată. PRAS Consulting este și anul acesta alături de acești tineri și îi susține în continuare, pentru munca și pasiunea cu care s-a implicat în aceste proiecte.
NASA Ames Space Settlement Design Contest este deschis echipelor de elevi, care își prezintă proiectele de construire a unor colonii spațiale, folosind pentru aceasta cunoștințe complexe de fizică, matematică, științele spațiale, știința mediului, precum și multe alte discipline. În cadrul ediției din 2014 au fost trimise peste opt sute de lucrări din mai multe țări, iar participarea echipelor din România a fost excepțională, mai multe dintre ele câștigând premii importante.