MSI B85M Gaming review - ieftină şi foarte bună
- Scris de Bruno
- Published in Review Procesoare/ Placi de baza
BIOS ŞI APLICAŢII
MSI Click BIOS 4 păstrează coloristica, în roşu şi negru, a plăcii, oferind o interfaţă uşoară şi intuitivă, împărţită în două profile: Quick şi Advanced. Prima opţiune este pentru începători, în timp ce a doua este capabilă de setări avansate, de fineţe.
{gallery}hardware/placi-de-baza/msi-b85m-gaming/bios{/gallery}
Pentru a controla şi monitoriza sistemul, din sistemul de operare, MSI a construit suita Command Center. Astfel, putem face overclocking la procesor, in timp real, din Windows.
Ventilatorul coolerului de pe procesor are 2 profile: Smart şi Manual. Astfel, putem lăsa turaţia la mâna plăcii de bază (Smart), după ce am activat opţiunea Tune, care detectează capabilităţile ventilatorului şi contruieşte un plan de funcţionare, sau putem configura (Manual) un profil după dorinţă.
Memoria şi placa grafică integrată împart o pagină de setări în softul MSI. Acolo avem posibilitatea de modificare a frecvențelor şi voltajelor de alimentare.
Cei care posedă multă memorie RAM, pot folosi opţiunea RAMDisk, pentru a accelera performanţele sistemului.
OC Genie 4 este utilitarul de overclocking, care poate ajusta puterea sistemului, printr-un simplu click de mouse. Procesorul, memoria şi grafica integrată pot primi un adaos de frecvenţă şi voltaj, pentru a miximiza performanţele PC-ului.
Profilul Advanced adaugă 3 opţiuni noi: Voltage (Voltaj), Fan (Ventilator) şi DRAM (memorie). Fiecare dintre acestea oferă setări mai complexe, pentru componenta respectivă.
Butonul Settings se împarte în alte 3 opţiuni: Record, Warning şi Mobile Control. Acestea pot fi utilizate pentru:
- Înregistrarea comportamentelor voltajului, ventilatoarelor şi temperaturii.
- Setarea limitelor pentru cele 3 repere.
- Modificarea setărilor, folosind un telefon mobil, bazat pe iOS sau Android, ptrintr-o conexiune Wi-Fi.
Butonul Information deschide încă 4 ferestre: Motherboard (placa de bază), CPU (procesor), Memory (memorie) şi Hardware Monitor (monitorizare).
Un alt soft, livrat împreună cu placa de bază, este Killer Network Manager. Acesta oferă 4 opţiuni: Applications, Performance, Network şi Killer Ethernet.
În pagina Applications se poate seta nivelul de prioritate pentru diverse aplicații şi se poate monitoriza consumul de resurse al acestora.
Fereastra Performance afișează un top 5 al celor mai folosite aplicaţii, după traficul, lăţimea de bandă şi puterea semnalului wireless.
Vă puteţi testa viteza conexiunii Internet prin opţiunea Network.
Ultima fereastră, Killer Network, oferă informaţii despre setările de reţea: adresa IP, viteza conexiunii, etc.