XPG Emix H30 review - un pachet complet
- Scris de Devon
- Published in Review Casti/ Microfoane
Impresii
Prin intermediul amplificatorului sau, H30 vine cu multiple semnaturi sonore - fiecare din ele drastic diferita fata de celelalte. Din acest motiv, intai vom discuta despre calitatea sunetului in genere, dupa care vom discuta despre cele patru semnaturi predefinite si ce ofera fiecare din acestea.
Calitativ vorbind, bass-ul este destul de rapid, mid-range-ul este relativ cald si chiar placut, iar treble-ul este un pic metalic si ascutit cu o extensie surprinzatoare - desi nu este intotdeauna una placuta.
Cu acestea fiind spuse, este posibil sa nu poti auzi semnatura sa audio non-amplificata - datorita faptului ca amp-ul modifica semnatura nativa prin intermediul profilelor incluse. Profile care nu pot fi dezactivate, si care sunt duse la extrema cand vine vorba de sunet. Haideti sa discutam un pic despre acestea:
Game
Profilul principal, acesta are volumul la baza cu mult peste celelalte. Bass-ul este amplificat, cu o atentie asupra sub-bassului. Mid-range-ul este la randul sau pronuntat, cu o tranzitie destul de subita din bass in mids. Treble este clar si destul de prezent, dar nu devine niciodata focusul principal.
Bineinteles, sound-stage-ul si separarea dintre sunete este destul de bine reusita, si efectul surround este interesant, mai ales atunci cand vine vorba de jocuri. Cu acestea fiind spuse, sunetul este conturat pentru a oferi o experienta distractiva in jocuri, nu petru latura competitiva. Acuratetea nu este punctul forte al sunetului, si nu prea te poti pe audio in jocuri precum CS sau PUBG.
Movie
In primul rand, fata de profilul Game, Movie are volumul mult mai scazut. Semnatura este oarecum similara, doar ca treble-ul este mai pronuntat. Bass-ul ramane dominant, iar mid-range-ul este la fel de cald. Singura schimbare dramatica este in sound-stage si separarea dintre sunete, aceasta fiind mult mai claustrofobica, iar sunetele sunt inghesuite intr-un spatiu destul de limitat.
Vocal
O sa fiu sincer. Prefer sa ascult muzica sub acest profil fata de celelalte. Bass-ul este redus considerabil fata de Game sau Movie, mid-range-ul este dominant si are nuanta - mai ales in partea vocala, iar treble-ul este un pic colorat, dar are o extensie placuta si claritate destul de interesanta.
Sound-stage-ul la randul sau este destul de spatios. Poate nu este la acelasi nivel cu Game, dar separarea dintre instrumente este observabila - iar pentru track-uri cu un ritm alert si tobe puternice, acest profil este singurul care poate tine pasul.
Music
Teoretic acesta este profilul pentru muzica, desi cel putin din punctul meu de vedere, este probabil cel mai incapabil in a reda un track cum trebuie. In primul rand semnatura este dominata de un bass foarte puternic, cu atentie clara asupra sub-bass-ului. Mid-range-ul este inecat de acest bass, iar treble-ul este aproape inexistent. Problema este ca atunci cand ai un bazz atat de agresiv, daca nu ai un ritm foarte calm, atunci acesta nu o sa poata tine pasul cu melodia. De exemplu, daca "Do I wanna know" de la Arctic Monkeys suna oarecum interesant, Brianstorm este tocmai opusul - desi tobele din acea melodie sunt de-a dreptul impresionante pe alte perechi de casti.
Pe scurt, profilul de music este probabil dedicat pentru rap si electronica, desi chiar si acolo are probleme cu claritatea. De asemenea, sound-stage-ul este destul de claustrofobic, si separarea instrumentala pe care o aveam la vocal este aproape inexistenta.