Asus ROG Fusion 300 review - Design reinnoit

Software

Fusion 300 beneficiaza de doua zone iluminate RGB. Acestea zone (cate una pe fiecare cupa) sunt accesibile doar prin folosirea cablului micro-USB/USB si sunt controlate prin intermediul softului Aura.

ASUS Strix Fusion 300

Evident, softul nu este extraordinar si nu controleaza nici un alt aspect decat iluminarea, respectiv culorile si efectele specifice.

Calitatea sunetului

Daca in urma cu ceva timp, castile de gaming aveau un sunet mediocru (cel putin), in ultimul timp – din ce in ce mai multi producatori au lansat casti cu sunet decent, daca nu chiar impresionant. Daca incercarile precedente a celor de la ASUS, respectiv Orion sau Vulcan erau oarecum mediocre, Fusion reuseste sa intre in categoria acelor modele de-a dreptul excelente.

Separarea instrumentala si claritatea sunetului sunt foarte bune, depasind modele precum HyperX Cloud II. Ceea ce este si mai interesant este sound-stage-ul, care este destul de mare comparativ cu alte modele pe piata.

Bass

Bass-ul este doar un pic accentuat, dar nu ajunge sa domine coloana sonora. Acesta are un sub-bass decent, si un impact de-a dreptul impresionant, fara a calca peste sunetele medii (foarte mult).

Medii

Din nefericire, cea mai afectata este coloana medie. Aceasta este relativ mediocra, un pic acoperita – de parca ai zice ca este acoperita de un val care ii ia din claritate, si destul de calda. Vocalele suna destul de bine, desi lipseste o parte din acea claritate pe care o aveam la ceva de genul HyperX Cloud II.

Treble

Treble este literalmente cel mai placut aspect audio al acestor pereche de casti. Acesta este accentuat, dar nu chiar la acelasi nivel cu bass-ul. Uneori poate fi relativ ascutit, dar are o extensie destul de placuta si o claritate de-a dreptul exceptionala.

Soundstage

Dupa cum am scris un pic mai sus, soundstage-ul este destul de impresionant si este cu siguranta unul dintre cele mai extinse intre castile de gaming. Desi Fusion 300 este o pereche de casti closed back, sunetul este destul de extins si uneori ai senzatia ca muzica este in afara headspace-ului.

Bineinteles, aceasta nu se compara cu o pereche de casti open-back, precum Sennheiser HD598, sau nici macar cu o pereche de casti closed-back precum Audio Technica MSR7, dar comparativ cu alte casti gaming precum Corsair X sau Logitech G370 este intr-o complet alta clasa.

7.1 virtual surround

 Sunetul virtual-surround este rareori reusit, iar in cazul Fusion 300 - acesta nu este nici macar decent. De fapt, acesta are un impact negativ drastic asupra sunetului. Treble-ul devine metalic si neplacut, mid-range-ul este mai rece iar bass-ul este greoi si incapabil sa tina pass-ul cu batai agresive si ritmice.

Desigur, in cazul unui joc iti creeaza iluzia locatiei pentru anumite aspecte audio, dar chiar si asa nu se schimba faptul ca sunetul este relativ neplacut.

« Prev
4/5 Next »

Cele mai citite